De Baltische Symfonie: 7 landen, 8 steden, een onvergetelijke culturele ontdekking

14 dagen | Van donderdag 26 juli tot woensdag 8 augustus 2018 | Vanaf € 2.640 p.p. Alle prijzen

Wolga

Ontdek de Baltische parels!

Een super city trip langsheen de absolute toppers van de Baltische Zee: Denemarken, Zweden, Finland, Rusland, Estland, Polen en Duitsland. Een schitterende culturele ervaring, met 2 volle dagen in het legendarische Sint-Petersburg!

Hoogtepunten

 • De Kleine Zeemeermin in Kopenhagen
 • Stockholm en Visby, 2 fantastische Zweedse steden
 • Helsinki en haar Lutherse Kathedraal
 • Het Hermitagemuseum en de tuinen van Peterhof in Sint-Petersburg
 • De prachtige Hanzestad Gdansk
 • Tallinn en haar Alexander Nevski Kathedraal

Onze troeven

 • Afvaart vanuit Zeebrugge
 • Georganiseerde excursies met verschillende moeilijkheidsgraden
 • Cruise in volpension
 • Nederlandstalige begeleiding en animatie

Programma

DAG 1 – DOND. 26 JULI - ZEEBRUGGE

Transfer per luxe autocar vanuit de belangrijkste Belgische en Nederlande steden naar Zeebrugge. Inscheping en afvaart om 14.00.

DAG 2 – VRIJ. 27 JULI - OP ZEE - KIELKANAAL

DAG 3 – ZAT. 28 JULI - KOPENHAGEN (DENEMARKEN)

Aanmeren van 11.00 tot 17.30

Kopenhagen is een hoofdstad met een dorps karakter. De levendige, charmante stad met haar mooie straten, oude vakwerkhuizen en prachtige statige gebouwen straalt een ontspannen sfeer uit. De stad is wereldwijd gekend voor haar “Kleine Zeemeermin”, die over de stad waakt.
Neem ook de tijd om te kuieren langs Nyhavn, de oude kleurrijke haven of snuif de sfeer op in één van de vele paleizen die Kopenhagen rijk is, waaronder Frederiksborg of Christiansborg. Proef van de Deense way of life en laat deze stad met duizend gezichten duizelend achter.

DAG 4 - ZOND. 29 JULI - VISBY (ZWEDEN)

Aanmeren van 15.00 tot 19.30.

In het hart van de Baltische Zee, op 90 km van de Zweedse kust, ligt Visby als enige stad van het Gotlandeiland. Mis de wandeltocht langs Almedalen in het groene centrum van Visby - voormalige Hanzestad en oase van rust – zeker niet!
De geplaveide straten en de kleurrijke huisjes zullen u doen terugkeren naar de middeleeuwen. Bewonder Kruttornet, de Kruittoren die het oudste gebouw van Visby is of bezoek de botanische tuin, boordevol exotische planten, waar ook de heilige oosterse Ginkgoboom met zijn waaiervormige bladeren staat.

DAG 5 – MAA. 30 JULI - STOCKHOLM (ZWEDEN)

Aanmeren van 07.30 tot 16.00.

Stockholm, fascinerende hoofdstad van Zweden, is wereldwijd bekend voor haar unieke ligging aan het Mälarmeer. Verspreid over 14 eilanden is ze omgeven door water en bezaaid met parken. Slenter door de oude stad « Gamla Stan », met haar geplaveide straten en haar scheefstaande, maar prachtig bewaarde gebouwen. Bezoek het prestigieuze Stadhuis “Stadhuset” en het imposante Koninklijk Paleis. Een andere aanrader is het Vasa museum dat het buitengewone 17de eeuwse oorlogsschip Vasa herbergt, dat zorgvuldig werd gerestaureerd, nadat het meer dan 300 jaar op de bodem van de haven heeft doorgebracht.

DAG 6 – DIN. 31 JULI - HELSINKI (FINLAND)

Aanmeren van 12.00 tot 17.00.

Helsinki werd op een rotsachtig schiereiland gebouwd in de Golf van Finland. Het centrum, met het Marktplein, kan enkel te voet worden bezocht. Het symbool van de stad, de Lutherse Kathedraal met haar witte zuilen en haar grijsgroene koepels, is echt een bezoekje waard! Net buiten het centrum ligt de Temppeliaukio kerk, een unieke constructie die helemaal uit een rots werd gehouwen. Vergeet niet om in het Sibeliuspark te wandelen en het monument te bewonderen dat voor de Finse componist Jan Sibelius werd opgericht: de 527 verticale opgeheven buizen doen aan een merkwaardig vervormd orgel denken.

DAG 7 EN DAG 8 – WOE. 01 EN DON. 02 AUGUSTUS - SINT-PETERSBURG (RUSLAND)

Aanmeren van 08.30 op 01/08 tot 19.00 op 02/08.

Sint-Petersburg, het levenswerk van tsaar Peter de Grote, is één van de mooiste steden ter wereld. Wij bieden u de gelegenheid om er 2 volledige dagen te vertoeven. Uniek vanwege de historische monumenten, indrukwekkende boulevards, vele paleizen en kathedralen en 300 prachtige bruggen over ontelbare kanalen en rivierarmen. U krijgt de kans om het schitterende Hermitagemuseum te bezoeken. Dit is een van de grootste en omvangrijkste kunst- en cultuurhistorische musea te wereld, die een collectie van meer dan 3.000.000 kunstwerken herbergt. In Peterhof, het zomerverblijf van tsaar Peter de Grote en bijgenaamd het Russische Versailles, kunt u rustig door de overweldigende tuin slenteren. Breng ook een bezoek aan het Poesjkin Paleis,het zomerpaleis van Catharina de Grote. Of misschien heeft u interesse in een boottocht op de kanalen langs de vele paleizen gelegen op de oevers. Een echte aanrader voor 's avonds: een Russische folklore avond of een gerenommeerde Russische balletvoorstelling in een prestigieus theater.

DAG 9 – VRIJ 03 AUGUSTUS - TALLINN (ESTLAND)

Aanmeren van 11.30 tot 20.00.

Het oude middeleeuwse centrum is erkend als werelderfgoed door UNESCO. Wandel door de smalle straatjes, bewonder het door Hanzehuizen omgeven raadsplein met zijn historisch stadhuis en klim naar Toompea met de opvallende Alexander Nevski-kathedraal.
Geniet hier van een panoramisch uitzicht over de sprookjesstad. Wandel door de straten, “de Lange Been” en “de Korte Been”, die de enige straten zijn die de bovenstad met de benedenstad in verbinding stellen.
Voor de kunst en cultuurliefhebber is een bezoek aan het Kumu Art Museum een absolute must. Dit museum herbergt een uitzonderlijke collectie Estlandse kunst uit de 18de eeuw.

DAG 10 - ZAT. 04 AUGUSTUS – OP ZEE

DAG 11 - ZON. 05 AUGUSTUS - GDANSK (POLEN)

Aanmeren van 06.00 tot 13.00.

Met zijn 1.000 jaar geschiedenis beschikt Gdansk, het vroegere Dantzig, over talrijke gebouwen in gotische, renaissance- en barokstijl. De beste manier om de stad te verkennen, is te voet. Via de majestueuze gouden poort, komt u toe op het marktplein met het prachtige 15de eeuwse Artushof, de Neptunusfontein en de Oliwa kathedraal.
Voor de kunstliefhebbers, mag ook een bezoek aan de rode kamer van het stadhuis niet ontbreken, dat gedecoreerd werd met het werk van onze hoogsteigen Vlaamse schilders en kunstenaars : Jan Vredman de Vries, Isaac Van den Blocke en Willem Van der Meer... Een andere specialiteit van de regio is amber. Aarzel niet om één van deze typische edelstenen als souvenir te kopen!

DAG 12 – MAA. 06 AUGUSTUS - WARNEMÜNDE (DUITSLAND)

Aanmeren van 12.00 tot 17.00

Warnemünde was ooit een vissersdorpje dat intussen een begeerde badstad is geworden. De kleine straatjes en de mooie kust hebben al hun charme bewaard. Vanaf Warnemünde kunt u ook Rostock bezoeken, één van de mooiste hanzesteden van Duitsland. Wandel langs het historische centrum en bewonder de gotische architectuur en de mooie versierde baksteenwanden.

DAG 13 – DIN. 07 AUGUSTUS - OP ZEE - KIELKANAAL

DAG 14 – WOE. 08 AUGUSTUS - ZEEBRUGGE


Aankomst voorzien omstreeks 09.30.
Ontscheping na het ontbijt. Per luxeautocar wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

Route Baltische Symfonie

Prijzen

Beschrijving Prijs per persoon
Binnenkajuit Standaard – 2 lage bedden of 1 groot bed € 2.640
Binnenkajuit Comfort – 2 lage bedden of 1 groot bed € 2.380
Binnenkajuit Superieur – 2 lage bedden of 1 groot bed € 3.070
Binnenkajuit Premium – 2 lage bedden € 3.260
Buitenkajuit Standaard – 2 lage bedden of 1 groot bed € 3.400
Buitenkajuit Select – 2 lage bedden of 1 groot bed € 3.640
Buitenkajuit Comfort – 2 lage bedden of 1 groot bed € 3.830
Buitenkajuit Superieur – 2 lage bedden of 1 groot bed € 3.980
Buitenkajuit Premium – 2 lage bedden of 1 groot bed € 4.180
Single Buitenkajuit Standaard € 5.500

Kinderen ouder dan 16 jaar GRATIS aan boord (haventaksen en vervoer te betalen: € 400). 3de persoon in de kajuit jonger dan 16 jaar: 20% korting. Tweepersoonskajuit voor alleengebruik: supplement op aanvraag. Mogelijkheid om een kajuit te delen: op aanvraag.

Inbegrepen

 • Vervoer per luxeautocar vanuit de belangrijkste Belgische steden naar Zeebrugge en terug
 • Cruise zoals beschreven in de kajuit van de gekozen categorie
 • Alle maaltijden; koffie- en theestation tijdens de dag
 • Fooien voor het boordpersoneel
 • Een uitgebreid programma lezingen door onze gastsprekers, dagelijkse avondshows en animatie overdag
 • Gebruik van sauna, gym, ligstoelen en zwembad
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Haventaksen
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Facultatieve excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken (drankenpakket mogelijk, mits toeslag)
 • Verzekeringen
 • Eventuele brandstoftoeslagen na 31/01/2017

Interesse?

Contacteer ons of neem deel aan een van de infosessies.