IJsland, land van vuur en ijs

15 dagen | Van maandag 2 tot maandag 16 juli 2018 | Vanaf € 2.830 p.p. Alle prijzen

IJsland

Puur natuur met een vleugje cultuur

Ontdek het geologische wonderland. Hier vormen dampende vulkaanlandschappen, spuitende geisers, gele zwavelbronnen, roodgekleurde lava en donderende watervallen een fotogeniek landschap dat zijn weerga niet kent! Je bezoekt eveneens de ongelofelijk mooie Shetland- en Faeröereilanden met hun buitengewone flora en fauna alvorens de cruise in schoonheid te eindigen in Schotlands charmante hoofdstad Edinburgh.

Hoogtepunten

 • De schilderachtige Shetlandeilanden
 • De Vatnajökull-gletsjer, het Myvatn-meer en de Godafoss-waterval
 • Reykjavik, de stad van geisers
 • Vestmannaeyjar-archipel en Faeröereilanden
 • Edinburgh, hoofdstad van Schotland

Troeven

 • Afvaart vanuit Zeebrugge
 • Georganiseerde excursies met verschillende moeilijkheidsgraden
 • Cruise in volpension
 • Nederlandstalige begeleiding en animatie

Programma

DAG 1 – ZEEBRUGGE

Transfer per luxe autocar vanuit de belangrijkste Belgische en Nederlandse steden naar Zeebrugge. Inscheping en afvaart om 14u.

DAG 2 – OP ZEE

DAG 3 – LERWICK (Shetlandeilanden, Groot-Brittannië)

De Shetlandeilanden zijn al eeuwenlang het middelpunt van de Noordelijke zeeën. Eén van de grote aantrekkingspunten van dit eiland is zijn indrukwekkende rotsachtige kust, met spectaculaire vogelkolonies en schitterende stranden. De dichtheid en de bloei van de fauna (de grootste populatie van otters ter wereld) is het bewijs van het goede natuurbehoud.

DAG 4 – OP ZEE

DAG 5 – DJUPIVOGUR (IJsland)

Djupivogur is een waar pareltje, dat goed verborgen ligt tussen rotsen en kliffen, die het een heel eigen en uniek karakter geven. De regio is van een adembenemende schoonheid, met een uniek landschap vol contrasten: prachtige, ongerepte gebieden, grimmige lavaformaties en weelderig beboste valleien. De stad beschikt over mooie houten huisjes, waaronder enkele uit de 19e eeuw, die een bezoek meer dan waard zijn. De buitengewone natuur die Djupivogur omgeeft, draagt bij aan de talrijke en diverse vogelsoorten die hier aanwezig zijn. Maak een boottocht op de Jökulsárlón glaciale rivierlagune, omgeven door majestueuze ijsbergen, en vaar tussen het blauwe, witte en zwarte ijs. Het absolute hoogtepunt van deze stop is zonder twijfel de gletsjer Vatnajökull, de derde grootste ijskap, op Antarctica en Groenland na, die maar liefst 8% van het land bedekt.

DAG 6 – HUSAVIK (IJsland)

Húsavik staat bekend als de eerste plaats in IJsland waar een nederzetting werd gebouwd. In 870 is een Zweedse zeeman terechtgekomen in IJsland, op een onbewoond en naamloos eiland. Hij stichtte hier een nederzetting in het dorp dat vandaag Húsavik genoemd wordt. De locatie bij uitstek om walvissen te spotten! Bewonder hier eveneens de indrukwekkende Dettifoss-waterval, een waterval die in volume de grootste van Europa is, of de bekende Godafoss-waterval, ook wel ‘Godenwaterval’ genoemd. Observeer een verscheurd vulkaanlandschap rondom het Myvatn-meer.

DAG 7 – GRUNDARFJORDUR (IJsland)

Gründarfjordur is een haven in het westen, aan de noordkust van de gelijknamige fjord. Het situeert zich op het schiereiland Snaeffelsnes en wordt omgeven door uitzonderlijk mooie vulkanische bergen. Je kan de Snaefellsjokull ontdekken, die door velen beschouwd wordt als de mooiste gletsjer van IJsland. Jules Verne gaf grote bekendheid aan deze berg met zijn roman ‘Reis naar het centrum van de aarde’. Ornithologen kunnen naar het zuiden trekken, naar de eilanden van Breidafjördur, waar je met een beetje geluk papegaaiduikers, aalscholvers, zeehonden en zeearenden te zien krijgt.

DAG 8 – REYKJAVIK (IJsland)

IJsland is één van de weinige landen ter wereld waar het vulkanisme nog echt actief is. Je ziet het aan de spectaculaire landschappen: lava, warme bronnen en geisers. Reykjavik, ‘de baai van de rook’, is de meest noordelijke hoofdstad van de wereld. Bewonder tal van natuurlijke bezienswaardigheden, waaronder de Gullfoss-waterval, de mooiste waterval van IJsland, die zijn naam van ‘Gouden waterval’ te danken heeft aan de regenboog die verschijnt tijdens zonnig weer. Breng ook een bezoek aan het geothermisch actief gebied Geysir met zijn spuitende warmwaterbronnen of geisers.

DAG 9 – HEIMAEY (Vestmannaeyjar-archipel, IJsland)

Het eiland Heimaey is het enige bewoonde eiland in de Westman-archipel en bestaat nog steeds dankzij zijn bevolking en de internationale hulp die na de uitbarsting van de vulkaan Helgafell in 1973 de lavastroom gestopt hebben. Het 13 km grote eiland is nu een ornithologisch paradijs.

DAG 10 – OP ZEE

DAG 11 – THORSHAVN (Faeröereilanden)

In het noordoosten van de Atlantische Oceaan, halfweg tussen de Shetlandeilanden en IJsland, liggen de Faeroëreilanden. Deze eilandengroep van 18 kleine eilandjes telt slechts 43.000 inwoners maar bezit het hart en de trots van de natie. Maak gebruik van deze ochtend om de typische dorpjes Kirkjubour en Kvivik te bezoeken, en ontdek de imposante ruïnes van de 13de eeuwse Sint-Magnus kathedraal. Of maak een boottocht langs de indrukwekkende kliffen en ontelbare grotten van Vestmanna.

DAG 12 – KIRKWALL (Orcaden)

Aanmeren van 08.00 tot 14.00
De Orkney-eilanden of Orcaden laten je beslist sprakeloos achter! Geniet van een prachtig uitzicht op getormenteerde rotsen, prehistorische dorpen van meer dan 5000 jaar oud, mysterieuze menhirs, vreemde vogels, gezonken slagschepen... In Kirkwall heb je een uitgebreide keuze aan interessante excursies, met voor elk wat wils.

DAG 13 – ROSYTH (bij Edinburgh, Schotland)

Als de zon schijnt, is Schotland ongetwijfeld één van de mooiste landen ter wereld en heeft het een onvergelijkbaar licht! Edinburgh bestaat uit twee afzonderlijke wijken: de hoog gelegen Old Town (oude stad) met het middeleeuwse centrum aan de zuidkant, en de 18e-eeuwse New Town (nieuwe stad) ten noorden daarvan. Breng zeker een bezoek aan het kasteel van Edinburgh.

DAG 14 – OP ZEE

DAG 15 – ZEEBRUGGE

Aankomst voorzien rond 8u. Ontscheping na het ontbijt. Per luxeautocar terug naar je opstapplaats.

Alle excursies zijn facultatief.

Route IJsland

Prijzen

Beschrijving Prijs per persoon
Binnenkajuit Standaard – 2 lage bedden of 1 groot bed € 2.830
Binnenkajuit Comfort – 2 lage bedden of 1 groot bed € 3.030
Binnenkajuit Superieur – 2 lage bedden of 1 groot bed € 3.290
Binnenkajuit Premium – 2 lage bedden € 3.490
Buitenkajuit Standaard – 2 lage bedden of 1 groot bed € 3.650
Buitenkajuit Select – 2 lage bedden of 1 groot bed € 3.900
Buitenkajuit Comfort – 2 lage bedden of 1 groot bed € 4.100
Buitenkajuit Superieur – 2 lage bedden of 1 groot bed € 4.260
Buitenkajuit Premium – 2 lage bedden of 1 groot bed € 4.480
Junior Suite – 2 lage bedden € 5.030
Grote Suite – 1 groot bed € 5.790
Single Buitenkajuit Standaard € 5.890

Vroegboekkorting van € 100 p.p. op buitenkajuiten (geldig tot 01/12/2017)

Inbegrepen

 • Vervoer per luxeautocar vanuit de belangrijkste Belgische steden naar Zeebrugge en terug
 • Cruise zoals beschreven in de kajuit van de gekozen categorie
 • Alle maaltijden; koffie- en theestation tijdens de dag
 • Fooien voor het boordpersoneel
 • Een uitgebreid programma lezingen door onze gastsprekers, dagelijkse avondshows en animatie overdag
 • Gebruik van sauna, gym, ligstoelen en zwembad
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Haventaksen
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Facultatieve excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken (drankenpakket mogelijk, mits toeslag)
 • Verzekeringen
 • Eventuele brandstoftoeslagen na 31/01/2017

Interesse?

Contacteer ons of neem deel aan een van de infosessies.