De mooiste Noorse fjorden in het hart van Noorwegen

8 dagen | Van zondag 3 tot zondag 10 juni 2018 of van zondag 26 augustus tot zondag 2 september | Vanaf € 1.395 p.p. Alle prijzen

Fjorden

Vaar mee doorheen een wondermooi fjordenlandschap!

Stap gemakkelijk aan boord in Amsterdam en uw vakantie begint direct. Slechts eenmaal uw koffer uitpakken terwijl het schip u naar zoveel mooie bestemmingen brengt. Glijd door de majestueuze spiegelgladde wateren van de Noorse fjorden, met uitzicht op gletsjers, loodrechte rotswanden en watervallen, en dat op tientallen kilometers van open zee.

Programma

Zondag 3 juni 2018 / Zondag 26 augustus 2018

 • Transfer met autocar vanuit Vilvoorde en Antwerpen naar Amsterdam
 • Amsterdam, Nederland afvaart om 17:00

Wanneer je aan boord komt, is de kajuit reeds klaar en wordt er een heerlijke lunch geserveerd in Lido Market (buffetrestaurant). Je bagage hoef je niet zelf mee aan boord te nemen. Bij de incheck kan je de bagage afgeven die later in de kajuit wordt afgeleverd.

Het schip vertrekt vanuit Amsterdam en zal via het IJ & Noordzeekanaal naar open zee varen. Aan het einde van het Noordzeekanaal, nabij Ijmuiden, passeren we eerst nog de sluizen wat een unieke ervaring is.

Maandag 4 juni 2018 / Maandag 27 augustus 2018

Vandaag is een heerlijk ontspannen dag op zee en kan je bekomen van alle indrukken die je de eerste dag hebt opgedaan.

Dinsdag 5 juni 2018 / Dinsdag 28 augustus 2018

 • Eidfjord, Noorwegen 07:00 – 15:00
 • Cruisen door het Hardangerfjord

Vandaag brengen we een bezoek aan het Eidfjord. Het dorpje ligt aan het einde van het Hardangerfjord, het op één na grootste fjord van Noorwegen. Er zijn verschillende activiteiten mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld kajakken op het fjord. Wil je het liever rustiger aan doen? Bezoek dan bijvoorbeeld de Vøringsfossen Waterfall, één van de bekendste watervallen in Noorwegen. Tijdens de busrit naar deze waterval heb je een fantastisch uitzicht over het Noorse landschap. Een ander leuk alternatief is een bezoek aan Ulvik. Een dorpje dat aan de andere kant van het fjord ligt. In Ulvik kan je een bezoek brengen aan de Juice & Cider fabriek (inclusief tasting).

Wanneer we ’s middags het Eidfjord verlaten, kan je vanaf het schip genieten van het mooie uitzicht. Eén van de hoogtepunten is toch wel wanneer het schip onder de Hardanger Brug doorvaart.

Woensdag 6 juni 2018 / Woensdag 29 augustus 2018

Alesund, Noorwegen 08:00 – 23:00

Deze pitoreske plaats staat bekend om zijn geweldige Art Niveau Architectuur. Vanuit het schip wandel je gemakkelijk naar het centrum waar je de uitstekende mogelijkheden hebt om bijvoorbeeld te shoppen. Er zijn ook tal van leuke plaatsen voor een kop koffie. Een bezoek aan de stadsberg Aksla met het uitzichtpunt over de stad en de omliggende eilandjes is zeker de moeite waard. Je kan ook een bezoek brengen aan het Atlantic Sea Park, het grooste aquarium van Europa. Hier vind je de meeste vissoorten die in de Atlantische oceaan leven.

Wil je het buiten Alesund zoeken, breng dan zeker een bezoek aan Giske en Godoy. Deze eilanden liggen rondom Alesund en zijn via onderwatertunnels te bereiken. Het eiland Giske staat bekend als de geboorteplaats van de beroemde Viking Koning Gangerolv van Rollo, de voorvader van Willem de Veroveraar. Op het eiland Godoy is een bezoek aan het charmante vissersdorpje Alnes de moeite waard.

Donderdag 7 juni 2018 / Donderdag 30 augustus 2018

 • Geiranger, Noorwegen 07:00 – 17:00
 • Cruisen door het Geirangerfjord

Geiranger ligt in het Geirangerfjord dat sinds 2005 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het schip zal vandaag voor anker gaan. Met kleine tenderbootjes word je naar de kade gebracht.

In Geiranger vind je het fjord bezoekerscentrum, souvernierwinkeltjes en enkele eetgelegenheden. In de omgeving kan je mooie wandelingen maken en genieten van al het natuurschoon.

Het hoogtepunt van Geiranger is het bezoek aan Dalsnibba. Met 39 haarspeldbochten volg je de weg naar boven. Op de bergtop (1.476 meter) heb je een fantastisch uitzicht over het dal en de omringende bergen.

Wanneer we ’s middags Geiranger verlaten, volgt urenlang landschapscruisen door het Geirangerfjord. Vlak na vertrek passeren we de bekende waterval ‘’Seven Sisters’’. De boeg staat open zodat je ook vanaf de voorkant van het schip goed zicht hebt op alle fjorden en kleine dorpjes die we passeren.

Vrijdag 8 juni 2018 / Vrijdag 31 augustus 2018

Bergen, Noorwegen 08:00 – 17:00

Bergen, de laatste haven die deze cruise aandoet. Bergen staat bekend als de tweede grootste stad van Noorwegen. Dit is een stad waar je heel veel geschiedenis terugvindt. Vanaf het schip wandel je gemakkelijk het centrum in via de wijk Bryggen. Hier vindt je de gekleurde (handels-)huizen aan de kade waar vele kleine winkels gevestigd zijn. In het centrum zijn vele winkels en diverse musa zoals Troldhaugen, het voormalige huis van Edvard Grieg.

Een aanrader is de Floybanen. Vanaf het centrum kan je de kabelbaan naar de top van de berg Floyen nemen. Hier heb je een geweldig uitzicht over Bergen. Daarnaast kan je in deze omgeving ook mooie wandelingen maken.

Zaterdag 9 juni 2018 / Zaterdag 01 september 2018

Vandaag kan je genieten van een laatste ontspannen dag op zee en kan je bekomen van alle indrukken die je deze week hebt opgedaan.

Zondag 10 juni 2018 / Zondag 02 september 2018

 • Amsterdam, Nederland aankomst 07:00
 • Check-out 08:30 ms Koningsdam
 • Transfer met autocar om 09:00 richting Antwerpen en Vilvoorde
Route Noorse Fjorden

Prijzen vertrek op 3 juni 2018

Beschrijving Prijs per persoon
Binnenkajuit vanaf € 1.395
Buitenkajuit vanaf € 1.645
Balkonkajuit vanaf € 1.975

Prijzen vertrek op 26 augustus 2018

Beschrijving Prijs per persoon
Binnenkajuit vanaf € 1.395
Buitenkajuit vanaf € 1.645
Balkonkajuit vanaf € 1.955

Algemene voorwaarden

Genoemde tarieven zijn gebaseerd op een twee-persoonsbezetting, onder voor behoud van beschikbaarheid en wijzigingen. Minimaal aantal deelnemers voor VAB reisleider is 15 personen.

Inbegrepen

 • Autocartransfers naar Amsterdam & vice versa (Opstapplaatsen in Vilvoorde & Antwerpen)
 • Volpension (o.a. inclusief diners in ala carte dining room, buffet restaurant, room service, New York Deli & Pizza en Dive-In)
 • Havengelden
 • Fooien aan boord
 • Professionele shows en animatie aan boord
 • Talrijke sport- en relaxfaciliteiten aan boord
 • Gedetailleerde reismap
 • VAB reisleider vanaf 15 deelnemers

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven, excursies & drankjes
 • Diners in specialiteiten restaurants

Interesse? Kom naar de infosessie of reserveer.

Contacteer ons of neem deel aan een van de infosessies.