Informatie over het schip De Koningsdam

Schip De Koningsdam

Vaar mee met het wondermooie schip De Koningsdam !

De Koningsdam van Holland America Line werd in mei 2016 in de vaart gebracht. Hierbij introduceerde de rederij een nieuw en innovatief design. Als eerste schip in de nieuwe ‘Pinnacle klasse’ combineert het 2.650 bedden tellende cruiseschip een fris en eigentijds interieur dat perfect aansluit bij de gerenommeerde klassieke elegantie van de rederij.

Het thema van dit zeer recente cruiseschip is muziek. Interieurdesigner Adam D. Tihany liet zich leiden door de architectuur van de muziek, en gebruikte vloeiende rondingen en sierlijke lijnen. Hij werd geïnspireerd door de idee van wat je zou kunnen zien aan de binnenkant van een muziekinstrument.

In het hart van het schip, het centrale atrium, wordt een visueel spektakel gecreëerd. De ruimte, die 3 dekken telt, wordt opgelicht door een roestvrijstalen sculptuur dat de synthese van een strijkkwartet vertegenwoordigt. Net als bij muziek, verandert de ervaring naarmate de gasten zich langs de sculptuur bewegen, waardoor geen twee perspectieven hetzelfde zijn. Aan het plafond van het atrium wordt een groot projectiedoek gemonteerd dat fungeert als “dakraam”. Overdag zijn er witte wolken in een azuurblauwe lucht te zien, terwijl je ’s avonds de sterrenhemel ziet verschijnen.

De ‘Main Dining Room’ aan boord van de ms Koningsdam beslaat twee verdiepingen en wordt omringd door uitzicht op zee. Sterke, gebogen architectonische pilaren accentueren het hoge plafond. Meubels en moderne verlichting werden speciaal voor het schip op maat gemaakt. Het middelpunt van het restaurant is een gebogen koperen structuur rond een indrukwekkende, twee verdiepingen tellende, wijntoren.

Het centrale zwembad, ‘De Magrodome’, wordt uitgebreid naar twee verdiepingen. De benedenverdieping zal meer traditionele zwembadelementen bevatten, terwijl voor de bovenverdieping een nieuw concept voor de rederij wordt gecreëerd. Daarnaast wordt er een exotische uitstraling gegeven aan ‘Tamarind’, het Pan-Aziatisch restaurant, die de fundamentele elementen van de natuur benadrukt: water, hout, vuur en aarde.

Je leest het, de ms Koningsdam is veelbelovend en daar moet VAB bij zijn!

Interesse? Kom naar de infosessie of reserveer.

Contacteer ons of neem deel aan een van de infosessies.